BURDUR / MERKEZ - Vali Dr.Süleyman Oğuz İlkokulu

TARİHÇE

Okulumuz 1998-1999 Eğitim öğretim yılının 2. Yarıyıl başlangıç tarihi olan 15 Şubat 1999 tarhinde açılmıştır. Okulumuzun adı o yıllarda Burdur Valisi olan Dr. Süleyman Oğuz'dan gelmektedir. Okulumuz eğitim öğretim hayatına 5 sınıfta 52 öğrenci 5 sınıf öğretmeni ve bir kurucu müdür ile başlamıştır.

Okulumuz 10.000 metre karelik bir bahçe içerisine yaklışık 504 m2lik bir zemine betonarme olarak zemin+3 kat 17 derslik, idari kısımlar, çok amaçlı salon ve diğer bölümleri ile yaklaşık 450 kapasiteli bir okuldur.Ançak ilerleyen yıllarda sınıfının birinin hayırsever Avukat Koray KELEŞ tarafından kütüphaneye çevrilmesi, başka iki sınıfın bakanlığımızca bilgi teknolojileri sınıfı olarak yapılandırılmasından sonra kapasite 350 olarak tahmin edilmektedir.

Öğrencilerin okulumuza en yakın okul olan THK ilköğretim Okulu öğrencilerinden kayıt alanı olarak belirlenen bölgede kalan öğrencilerimizin okulumuza nakledilmesi ile temin edilmiştir, 1999-2000 Eğitim öğretim yılından itibaren ise Vakıflar, Yetiştirme Yurdu bünyesinde barınmakta olan öğrenciler ile kayıt alanımızda bulunan diğer öğrencilerimizin kaydedilmesi ile 8 sınıfta yaklışık 160 öğrenci ile ilköğretim okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Okulumuz binası yıkılıp yerine yeni bir bina yapılmaya başlanmış olup; 2023 2024 Eğitim Öğretim Yılında TOKİ Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu binasında ikili eğitim şeklinde hizmet vermektedir.

Yayın: 10.10.2023 - Güncelleme: 10.10.2023 16:13 - Görüntülenme: 62